Montasjehansker er noe som blir benyttet i stort volum i mange håndverkere, og selv om holdbarheten er god vil alle hansker på ett eller annet tidspunkt kasseres. I et ledd for å bli mer miljøvennlige har vi derfor tatt inn vår første montasjehanske som er delvis biologisk nedbrytbar! 

Med funksjon i fokus

Arbeidshansker, og kanskje spesielt montasjehansker, er noe som stiller store krav til funksjon. Tett passform, god elastikk og pusteevne er noe vi setter høyt når vi velger ut montasjehansker. I jakten på en miljøvennlig hanske har det derfor vært viktig å finne et produkt som ikke bare er laget av bærekraftige materialer, men som også er gode nok til våre kunder.

Dryfit hanske_

Ved hjelp av to teknologier har vi endelig funnet et produkt som står for utmerket funksjon og som er miljøvennlig, Garnet i Dry-fit Airflow Bio er laget av resirkulerte plastflasker, og takket være fremstillingsmetoden får man et unikt garn som er supermykt. Hansken benytter også en fremstillingsteknikk kalt MagicKnit som gir formstrikkede hansker med 4-veis stretch i både hånd og fingre. Hansken er også fullt kompatibel med alle typer av touch-skjermer.

Raskere nedbrytningstid

Når hansken er ferdig brukt, og skal kastes vil den raskt begynne å brytes ned. Gummibelegget i hansken er fremstilt i Bio-nitril, og vil reduseres raskt i kontakt med jord. Resten av garnet i hansken går også hurtig i oppløsning. Etter kun 60 dager i kompost vil hele 36 % av hansken være brutt ned! Til sammenligning vil tradisjonelle hansker bruke 80-90 år på å bli brutt ned!

Dryfit hanske 2

Dry-fit Airflow Bio er vår første hanske som har benyttet seg av miljøvennlige og nedbrytbare materialer, og som i tillegg har miljøsertifisert emballasje. I fremtiden har produsenten, Workhand, et klart mål at alle montasjehanskene skal følge etter.

Nyhetsbrev-button-kjøp-1