Velg riktig montasjehanske

Av Morten Stenseth 27. mai 2019

Arbeidshansker finnes i alle former og fasonger, og har du vært innom Würth sine hjemmesider har du sikkert sett at det er enormt mange å velge mellom. Men hvilken hanske skal du velge til akkurat din jobb? Vi tar en nærmere titt på vårt utvalg av montasjehansker, nærmere bestemt Flexmodellene.

Les mer ›

Temaer: HMS, Arbeidstøy

Arbeidsutstyr: Mangelfull opplæring er en lek med livet

Av Øystein Holmsen 15. mars 2018

I rollen som arbeidsgiver er du pålagt å gi dine ansatte opplæring i sikker bruk av arbeidsutstyr. Er utstyret komplisert eller farlig, skal du ikke bare dokumentere at de ansatte har fått – men også forstått - opplæringen. Hvordan løser du dette?

Les mer ›

Temaer: HMS

Fallsikring - hvordan sikrer du ansatte som arbeider i høyden?

Av Morten Stenseth 8. februar 2018

Fallulykker er en av de vanligste årsakene til skader og dødsfall på arbeidsplasser. Som arbeidsgiver er du ansvarlig for at arbeid i høyden blir utført på en sikker måte.

Les mer ›

Temaer: HMS, Fallsikring

Vær forberedt til Arbeidstilsynet kommer

Av Steinar Fjeldstad 4. januar 2018

Hvert år gjennomfører Arbeidstilsynet mange tusen besøk på norske arbeidsplasser med ett overordnet mål: Passe på at norske arbeidsgivere følger kravene i arbeidsmiljøloven. Bygg, anlegg, industri og verksteder er blant bransjene som ofte havner under «lupa». Er dere forberedt på tilsyn?

Les mer ›

Temaer: HMS

Fem viktige sikkerhetsregler ved bruk av åndedrettsvern

Av Morten Stenseth 28. juli 2017

Dessverre er det slik at noen arbeidsoppgaver må utføres i omgivelser hvor luften kan være helsefarlig. I slike tilfeller vil det være aktuelt å bruke åndedrettsvern, men heller ikke dette vil beskytte deg dersom utstyret er feil eller brukes på feil måte.

Les mer ›

Temaer: HMS

De vanligste personskadene i byggenæringen, og hvordan unngå dem

Av Morten Stenseth 9. juni 2017

Fremdeles er antallet dødsfall i byggenæringen dobbelt så høyt som gjennomsnittet for alle næringer. God planlegging, konkret risikovurdering og gode sikringstiltak kan hindre ulykker og dødsfall.

Les mer ›

Temaer: HMS, Bygg

Kledd for suksess med proffe arbeidsklær

Av Morten Stenseth 26. mai 2017

Moderne arbeidsklær er langt mer enn klær som varmer eller holder skitten vekk fra kroppen. Det er bransje- og jobbspesifikke tekniske løsninger, tilpasset den enkelte håndverkers arbeidsfelt. Og ikke minst: Arbeidstøy er mote!

Les mer ›

Temaer: HMS, Arbeidstøy

Slik får du sjefen din til å kjøpe skikkelig verktøy

Av Roar Johansen 19. mai 2017

Har du fått tildelt verktøy i jobben din som slites eller ryker på tross av at du bruker det riktig og behandler det bra? Kanskje har du hørt andre i bransjen som skryter av proffverktøyet sitt og kjenner mer enn bare et lite stikk av misunnelse? Her er noen argumenter du kan legge på bordet hvis du mistenker at sjefen er mer opptatt av innkjøpsprisen enn av kvaliteten på verktøyet du bruker i jobben.

Les mer ›

Temaer: HMS, Bygg, Verksted, Verktøy

HMS på verkstedet. Er du tilstrekkelig sikret?

Av Morten Stenseth 31. mars 2017

Det er lett å tenke at HMS først og fremst er et arbeidsgiveransvar. Men slik er det ikke lenger - og det er uansett feil å tenke slik. HMS er også det du gjør for å sikre deg selv og de rundt deg, slik at ingen utsettes for risiko eller skade når du er på jobb. Er du tilstrekkelig sikret når du gjør ulike oppgaver på verkstedet? Her får du en «selvsjekkliste».

Les mer ›

Temaer: HMS, Bilverksted

Hva er et sikkerhetsdatablad og hvorfor er det så viktig?

Av Steinar Fjeldstad 21. mars 2017

Et sikkerhetsdatablad er et dokument som skal følge med fra leverandør når du kjøper inn kjemikalier til bruk i arbeidet. Når uhellet er ute, kan et sikkerhetsdatablad redde liv og helse, og utgjøre forskjellen mellom en ulykke og en katastrofe.

Les mer ›

Temaer: Dokumentasjon, HMS

Om Würth-bloggen

Vi i Würth er til for din verdiskapning. På Würth-bloggen tar vi for oss spørsmål, problemstillinger og muligheter som dukker opp i våre kunders hverdag, og som vi ser at flere kan ha nytte av. Kanskje du også? God lesning!

Besøk også: www.wuerth.no

Siste innlegg

Søk i bloggen