Våren er byr på lengre dager i solen, og for mange er det endelig tid for å klargjøre båten for sesongen. Vi tar en nærmere titt på hvilke steg som gir en skinnende ren båt!

Utvendig og innvendig vask

Utvendig anbefaler vi en grundig vask, gjerne med høytrykksspyler for å få få vekk skitt som har fått lov å feste seg gjennom vinteren. Vårt vaskemiddel IQ 2000 fungerer utmerket til oppgaven, og kan brukes enten direkte i høytrykksspyleren eller med svamp og bøtte. Dette middelet løser effektivt smuss og skitt, samtidig som det er godkjent for bruk sammen med oljeutskiller. Skyll godt av med vann etter vask.

For å fjerne groe og merker etter vannlinje kan det hende du må til med noe tyngre skyts, og her anbefaler vi vår kalt og betongrens. Denne fjerner effektivt grøvre skitt og merker som har satt seg. Husk å bruke hansker, ansiktsskjerm og briller i henhold til sikekrhetsdatablad.

båtvask-1

Innvendig anbefaler vi det miljøvennlige vaskemiddelet WM rens. Bruk klut eller svamp, og bland etter anvisningen på pakken. Til glass og andre blanke overflater anbefaler vi glassrens på alkoholbasis. Denne sprayen gir gullende rene ruter uten å etterlate skjolder. Den fungerer forøvrig perfekt til alle blanke flater som speil og metalldeler inne i båten.

Vil du vite mer om WM-rens? Les mer her.

Polering

For at båten skal holde seg ren lengst mulig er det viktig å gjøre en grundig jobb med polering. Dette vil gjøre at skitt, alger og annet svineri i mindre grad vil kunne feste seg. Vi anbefaler One Step 3in1 polish i kombinasjon med poleringsmaskin. Polishen er enkel å jobbe med, og både bearbeider og forsegler i en operasjon.

Båtvask-2

Utstyrsliste for båtvask

Utvendig vask

Innvendig vask

Polering

Eller

Lykke til med båtsesongen!