Arbeid i høyden medfører økt risiko for skader, og krever derfor korrekt sikring for å verne om de ansatte. Dersom du ikke har stillas på plassen du jobber må du ha et fallsikringssystem, og her er det viktig å velge korrekt sele. 

Blogg-fallsikring

 

Seler for å sikre deg fra å falle

Du vil vel strengt tatt ikke falle? De færreste vil jo det, og et fallsikringssystem har som formål å stoppe deg før du kommer til et fall i fri luft. Det vil si at en person som jobber på at tak aldri skal ende opp med å henge utenfor selve taket ved et fall. Selen som benyttes er her ikke konstruert for å henge i lengre perioder, og vil ved kun kort tids belastning kunne stoppe blodsirkulasjonen (hengetraume) til beina, noe som kan være svært farlig. 

velg rett sele2

Det er derfor viktig at man ikke benytter disse selene til "sittende arbeid" og at man sørger for korrekt valg og montering av utstyret slik at man unngår fritt fall hvis man mister kontrollen.

Seler for å henge i

Er det snakk om arbeider der man faktisk skal kunne henge vil en "sittesele" være korrekt valg. Disse selene er konstruert med brede lårløkker, og et mer solid feste. Her kan du trygt henge over lengre tid uten at det er fare for sirkulasjonen. Dette er selen for deg som jobber i fjellveggen, i master eller andre steder der du ikke kun skal stoppe et fall, men også skulle kunne henge over lengre tid. Seler med disse tekniske kvalitetene er sertifisert iht. EN 813.

velg rett sele

Usikker på hva du skal velge? Ta et kurs!

Valget av de to ulike selene beskrevet over er bare et av mange viktige betraktninger som du må ta når du skal gå til anskaffelse av fallsikringsutstyr. Vi anbefaler derfor at du tar kontakt med våre dyktige ansatte som kan hjelpe deg med korrekt produkt til DITT behov, og ikke minst avholde kurs og kontroll av utstyr. Oversikt over alle våre kurs finner du her.

fallsikring-25-toppbanner