En oppgave mange sjåfører kvier seg for er å smøre svingskiven. Oppgaven har vært tidkrevende og forbundet med klin, men nå finnes det en enklere løsning. Vi tar en nærmere titt på Lubesnake.

Smøring = tidkrevende, klin og møkkete klær

Tradisjonelt har smøring av svingskiven på en lastebil vært en lei affære. I utgangspunktet bør man gjøre denne jobben for hver 500. mil, noe som betyr hver eller hver annen uke. Grunnen er rett og slett for å sikre at selve lastebilen og tilhengeren sklir tilstrekkelig godt i koblingspunktet. En tørr svingskive kan i verste fall føre til at lastebilen "låses" grunnet høy friksjon, og dermed fortsetter rett frem i en sving selv om sjåføren vrir så mye på rattet han bare vil.

Lubesnake-svingskivefett-6

En dårlig smurt svingskive som kan ha enorme konsekvenser.

Lubesnake-svingskivefett-4

Uansett hvordan man vrir og vender på det: svingskiven må smøres. Jobben er imidlertid grisete og temmelig tidkrevende Tradisjonelt har man måtte ha med en bøtte eller patron fett og en sparkelspade opp på bilen. Fettet har blitt fordelt utover svingskiven, og her har sjansen vært høy for å få klær og hender skitnet til. At jobben er tidkrevende gjør også at mange kvier seg for å gjøre det så ofte som man burde, kanskje særlig i dårlig vær.

En enklere løsning 

Lubesnake er en annen historie. Den norskutviklede fettpølsen er laget for å sikre at man faktisk gjør smørejobben hver eneste gang. Patentet er like enkelt som det er genialt, og baserer seg rett og slett på en tynn og lett håndterlig pølse med fett som plasseres på svingskiven. Når man kobler på hengeren vil pølsa klemmes i stykker, og fettet blir fordelt utover svingskiven!

Tester viser at med Lubsnake kan du spare ca 10 minutter ved hver smøring!

Lubesnake-svingskivefett-5

NB! Husk å ha god klaring mellom henger og svingskive slik at du ikke skyver Lubesnake ut av posisjon før man senker hengeren!

Fordeler med Lubesnake

Mange lastebileiere har allerede oppdaget Lubesnake, og opplever en vesentlig enklere operasjon ved smøring. Kort og godt vil Lubesnake bidra til:

  • Enklere å gjøre korrekt
  • Tar vesentlig kortere tid
  • Sparer deg for klin på hender og klær
  • Unngår oversmøring
  • Ingen spesialavfall- emballasjen kildesorteres som plastavfall
  • Økt trafikksikkerhet ved regelmessig smøring

cta-blogg-lubesnake