Får du ofte små kutt og sår på fingere som irriterer? Selv små kutt kan utvikle seg til større problemer over tid uten riktig behandling. Hendene er dine viktigste redskaper, ta vare på dem!

Slik renser du små kutt og sår

 

Steps-1

Sårrens

Det er viktig å rense kutt og sår, selv om du ikke kan se skitt. Bruk en sårrens på sprayflaske eller  wipes for å rense såret, er det for mye skitt du ikke får fjernet, kontakt lege. Cleansingspray er en ordinær sårrens som også kan benyttes som øyeskyll med en dusjetid på ca. 5 minutter. Vi har også en sparyboks øyeskyll og sårrens som kan brukes i alle posisjoner også på hodet. Den har en dusjetid på ca. 15 minutter.

Plaster

Sår må puste for å gro, men om såret ikke beskyttes kan det bli infeksjon. Plasteret skal sitte god, puste og beskytte såret, slik at du enkelt kan jobbe videre selv om du har kuttet deg på fingeren. Det finnes ulike plastere man kan benytte seg av, det viktigste er som nevnt at det sitter godt, puster og beskytter såret.

Steps bilder2

Selvklebende plaster

Vårt selvklebende plaster er enkelt å bruke og fester seg kun til seg selv. Du trenger ikke saks, riv av så stor bit du trenger. Plasteret kan festes hvor som helst på kroppen uten å feste seg til hår eller hud. Fungerer perfekt til fingertupper. Det kan også brukes som blodstopper ved å lage en ball av plaster som du fester ved å sette plaster over. Plasteret fås i blå og beige.

Les også: Hansker for å unngå skader

plast- og tekstilplaster

Steps bilder

Salvequick-plaster, som fås i tekstil og plast, får du som refill til vår plasterautomat. Dette er et ordinært plaster for enkle sår som er enkle å plastre. Plasteret sitter godt selv om du vasker hendene, det kleber og puster på samme tid. Alle plastrene er CE-merket. 

* Kilde: nhi.no/forstehjelp/hudskader/kuttsar-og-skrubbsar/

 

CTA-førstehjelpakoffert