Sliping med tradisjonelle slipeskiver og flappdisker har normalt sett vært forbundet med mye svevestøv, og dermed mye opprydding og stor sjanse for innånding av metallspon. Velger du keramiske slipeskiver blir fort saken en annen. 

Unik utforming

Tradisjonelle slipeskiver har en konstruksjon der laget som skaper friksjon er limt sammen med en hardere plate som stiver av. For det første vil det limte laget avgi pulverisert lim under avvirking. Støvkornene fra materialet man avvirker vil også være av en såppass liten størrelse at de vil spre seg raskt i luften. Dette bidrar til fryktelig mye opprydding i etterkant, og stor sanse for innånding.

Würth Keramiske sliperonteller

En keramsik slipeskive har derimot en utforming som gjør at sponene som avvirkes vil være så store at de vil falle ned fremfor å spre seg i luften. Etter jobben vil du se at det er samlet seg et lag med støv som er enkelt å børste sammen. At sponene i svært liten grad svever bidrar også til bedre HMS for deg som avvirker. 

Blogg-sliperondell-4

Sølt på verkstedet? Dette løser problemet raskt!

Mindre behov for utskiftning 

En annen fordel med keramiske kappeskiver er behovet for utskifting. Keramikk har i seg selv svært god holdbarhet, og innfestingen til selve skiven er ekstremt solid. Dette gir en skive som holder opptil fem ganger lenger enn for eksempel en flappdisk. De keramiske skivene gir også lavere temperatur og krever lavere trykk under arbeidet. Takket være at det keramiske belegget er såppass skarpt og ikke pakker seg, får man også et svært jevnt og pent resulat. 

Blogg-sliperondell-3

Alt i alt vil det å velge en keramisk slipeskive spare deg for mye opprydding, bedre arbeidsmiljø og gi mindre behov for å skifte ut skivene.

cta-fiberrondell