Alle som arbeider mye med hendene vet hvor viktig det er med et par gode arbeidshansker. De kan gi beskyttelse, bedre grep og kan faktisk virke avkjølende! Men hvilken hanske passer til jobben du skal gjøre?

Arbeid som krever presisjon - Montasjehansker

Noen oppgaver krever rett og slett at man har mest mulig kontroll, og at man i minst mulig grad merker at man har på seg hansker overhodet. Montasjehansker har forskjellige egenskaper som for å gi best mulig grep uten at det går nevneverdig utover presisjonen. Disse hanskene er tettsittende, elastiske og har en mengde ulike utforminger til ulikt bruk. Er jobben du skal gjøre slik at du helst skulle klart deg uten hansker, men bør ha beskyttelse eller økt grep? Da er Tiger Flex montasjehansker rett valg. Se våre montasjehansker her.

montasjehanske
 

Kuttresistente hansker - fingerfølighet og økt beskyttelse

Kuttresistente hansker ligner i stor grad på montasjehanskene, men har en økt grad av beskyttelse mot kutt, rifter og stikk. I mange arbeidsoppgaver kan man utsette fingrene for mange små kutt som kanskje ikke virker alvorlige, men som likevel kan sette deg ut av stand til å jobbe hvis ulykken er ute.

kuttresistense hansker

Kuttresistente hansker er der en god investering for å sikre de ansatte. Hanskene kommer i mange ulike former og varianter, med gradvis økende beskyttelse fra klasse A-F. Vår anbefaling er å ta en tur i butikken og teste disse hanskene. Du vil sannsynligvis bli overrasket over hvor behagelige de er, til tross for den økte beskyttelsen. Se våre kuttresistente hansker her.

Vil du lære mer om klassifisering av hansker? Les mer om normen EN338 her.

Dyppede hansker - Helt tette 

Enkelte arbeidsoppgaver gjør deg eksponert for kjemikalier som ikke kan komme i kontakt med huden. I slike tilfeller er tette, eller såkalt dyppede hansker, rett valg. Disse hanskene ligner montasjehansker i designet, men har et belegg som beskytter mot fuktighet, olje og andre kjemikalier i enten deler eller over hele håndflaten. Dette gjør at du kan arbeide sikkert. Sjekk sikkerhetsdatablad og aktuelt kjemikalie for å velge rett hanske. 

dyppet hanske

Dyppede hansker:

ARBEIDSHANSKE MULTIFIT OIL GRIP HELDYPPET

ARBEIDSHANSKE NITRILDYPPET

Arbeidshansker for mekanisk arbeid

Trenger du litt mer beskyttelse enn det montasjehanskene kan tilby? Da er tradisjonelle arbeidshansker rett valg. Her får du hansker med materialer som gir deg god beskyttelse, samtidig som de er gode å jobbe med over lang tid. Vi fører hansker i ulike tykkelser og lengder der det benyttes skinn av høy kvalitet.

Se våre arbeidshansker her.

arbeidshanske-1

Kald på hendene? Les om vinterhansker her.

Sveisehansker

Dette er våre mest beskyttende hansker, og er laget for å tåle stor mekanisk påkjenning og høy varme. Disse hanskene har som oppgave å beskytte hender og underarmer mot gnister og varme partikler under arbeid med sveiseapparat eller andre lignende jobber. Hanskene har lang mansjett for å beskytte godt oppover armen. 

Se våre sveisehansker her.

sveisehanske
 

Isolasjonshansker

Stadig flere biler har elektrisk eller hybrid drivlinje, og krever derfor nytt sikkerhetsutstyr ved enkelte oppgaver. Service på batteri er et slikt eksempel, og krever arbeidshansker med beskyttelse mot høy spenning. Det samme gjelder enkelte oppgaver for elektroistallatører som jobber med høy spenning. Isolasjonshansker er laget i gummi, er fleksible og gode, og gir beskyttelse opp mot 1000 V ved arbeid under spenning. Se hanskene her

isolasjonshanske

Engangshansker 

Helt til sist har vi de enkleste hanskene, nemlig engangshansker. Her finnes det flere ulike varianter tilpasset ulike oppgaver, men ingen bidrar med mekanisk beskyttelse som de andre arbeidshanskene. Hovedoppgaven til engangshansker er knyttet til å beskytte hendene mot kjemikalier og smuss, eller av hygieniske årsaker. Våre engangshansker finner du her. 

 

Blogg-alle-hansker-1