Småriper oppstår rett som det er, og det å bli kvitt dem er en av de vanligste poleringsjobbene man møter på. Typiske steder kan være slitasje ved bagasjerommet på bilen, eller rett og slett at man har vært uheldig å fått en ripe fra en busk eller lignende. En annet vanlig poleringsjobb er å bli kvitt vaskeriper som ofte oppstår etter å ha maskinvasket bilen over tid. I denne artikkelen ser vi på hvilke produkter vi anbefaler for å få et perfekt resultat. 

NB: Før vi starter med polering må bilen vaskes ned, og være helt fri for skitt og nupper.

Poleringsmidler for å polere ut ripene i lakken

Riper i klarlakken

For å utbedre de styggere ripene anbefaler vi å bruke P05 eller P10 avhengig av hvor stygge ripene er, og hvor hurtig du er komfortabel med å jobbe. Begge disse poleringsmidlene har mye slipemiddel, og er effektive for å bli kvit små og mellomstore riper i lakken. P10 vil gi deg samme resultat som P05, men det vil ta lenger tid. Begge disse produktene krever etterbehandling for å få glans, dette kommer vi tilbake til senere i artikkelen. 

Vaskeriper

Vaskeriper er en hyppig gjenganger når det kommer til poleringsjobber. Etter langvarig maskinvasking av bil, blir lakken dekket med mikroskopiske småriper i klarlakken. På disse ripene kan du bruke et poleringsmiddel med litt mindre slipemiddel enn ved større riper. Her vil P20 være utmerket, da den fjerner mikroskopiske riper uten å fjerne unødvendig mye av klarlakken. 

Ved siden av poleringsmiddelet, er det to andre måter du kan justere hvor fort poleringen går, nemlig hvilken poleringsmaskin og hvilken poleringspute du bruker. En kraftig maskin som arbeider sirkulært vil være mer effektiv enn en oscillerende. Bruker du i tillegg en grov lammeullspad vil det gå enda hurtigere enn med en skumpad. Husk bare på at du ikke mister kontrollen å hvor fort lakken behandles. Kort oppsummert vil du kunne justere hvor fort du jobber med grovheten på polishen, type maskin og ikke mist poleringspute. Begynn med lav hastighet for å fordele poleringsmiddelet, og øk deretter hastigheten. Bøff over med mikrofiberhåndkle etter å ha bearbeidet lakken.

Polering av riper klarlakk


Poleringsmidler for å bli kvitt ripene

For fjerning av riper i klarlakkenp10

For fjerning av vaskeripenep20 For å få opp glansen i lakkenp30

Les også: Bilvask for profesjonelle

Få opp glansen i lakken på bilen

Når du har blitt kvitt ripene eller fått en fin overgang fra et nylakkert område, er det på tide å bli kvitt hologrammer og få opp glansen. Særlig hvis du har brukt en roterende maskin, vil du nå se at det har oppstått hologrammer eler kjøregater i lakken. Nå anbefaler vi vår polish P30 kombinert med en fin poleringspute og aller helst en oscillerende maskin. Dette vil gi deg en fantastisk flott glans, helt fri for hologrammer.

riper i klarlakken

Ikke glem lakkforsegling!

Nå er lakken ripefri og skinner om kapp med sola, men for at det skal bli et varig og pent resultat må du forsegle lakken. Dette kan gjøres på flere måter, men her er er tre ulike produkter vi anbefaler. NEO Polymer er er en svært enkel sprayforsegling som legges enkelt på bilen, og som er superrask å jobbe med. Denne gir flott glans og vannavrenning. Neste nivå er Perfekt glans. Denne leveres på samme type flasker som våre andre polisher, og inneholder Carnaubavoks. Den aller flotteste forseglingen vi kan tilby er Carnaubavoks. Denne voksen gir en helt fantastisk flott finish og etterlater seg en svært holdbar beskyttelse av lakken.


Våre mest populære lakkforseglere
Neo Polymer lakkforseglingneo polymer Perfekt glans lakkforseglingperfekt glans Carnauba vokscarnauba voks

Les også: Lakkforseglere som gir fantastisk glans

perfekt-glans

Her er listen over produktene du trenger

Riper i klarlakken

Vaskeriper

Få opp glansen

Lakkforsegling

Les også: Markedets sterkeste keramiske lakkforsegling?

cta polering

Hvordan forstå vår polerings-serie

 

alle våre polisher

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vårt system med poleringsmidler er bygget opp på en enkel og intuitiv måte. Jo lavere tall, jo høyere slipeevne og jo høyere tall, jo mer glans. Eksempelvis vil P05 gi svært høy slipe-evne og ingen glans, mens P30 har marginalt slipeevne og svært høy glans.

Og et lite tips til slutt: Hvis du ønsker å jobbe raskere etter å ha polert med P10 eller P20 kan du bruke vår 3 i 1 polish. Den renser, polerer og forsegler i en operasjon. Lykke til!